Nå kan vi begynne å benytte flyplassen igjen bare vi er forsiktige og følger smittevernrådene.

Forsiktig åpning av Vingtors flyplass etter ny avklaring fra Helsedirektoratet

Nyheter
Av: Vingtor RC Club
Publisert: 3. april 2020
Kl: 18.27

Forsiktig åpning av Vingtors flyplass etter ny avklaring fra Helsedirektoratet

Helsedirektoratet anbefaler nå idretten å trene organisert igjen, så lenge gjeldende smittevernsregler følges. Norges Idrettsforbund, sammen med de forskjellige særforbund, har laget kjøreregler for sine idretter.

De nye retningslinjene fra NLF og modellflyseksjonen tilsier at vi igjen kan benytte flyplassen vår (gress-stripen) for trening. Vi starter opp lørdag 4. mars. Det gleder vi oss til!

Under er et utdrag av punkter vi likevel er nødt til å forholde oss til. Endringer kan komme fort:

 • Gruppe med høyere risiko
  • Utøvere som er kjent med at de grunnet alder, helse eller av andre årsaker kan være i en gruppe med høyere risiko skal ta sine personlige forholdsregler for å unngå smitte.
 • Ikke ta på eller benytte det samme utstyret og hold to meters avstand
  • For oss betyr dette at toalettet, klubbhuset med tilhørende platting og startbord vil bli avstengt og ikke skal benyttes.
  • Ladestasjonen regner vi ikke som et berøringspunkt og strømklypene kan hektes på kobberrørene som normalt.
  • Plasser dine fly og utstyr samt deg selv to meter fra nabo flygeren. Ikke lån utstyr av hverandre. Ta med deg din egen stol.
  • Ikke møt opp om du hoster eller harker. Det vil skremme og føre til usikkerhet hos de andre.
 • Maks fem personer i en gruppe
  • Styret ønsker å følge anbefalingene om at ikke mer enn fem personer skal trene sammen. På vår flyplass er depotområdet såpass lite at det i praksis ikke er plass til mer enn en gruppe på fem.
  • For å oppnå denne begrensningen på en praktisk og rettferdig måte, har styret fått utarbeidet en web basert fly-liste. På denne listen kan alle medlemmer som ønsker å fly skrive seg på. Velg dato og økt og skriv så inn navnet ditt.
  • Det legges opp til tre økter med maks fem flygere per økt: 0900 til 1200, 1300 til 1600 og 1700 til 2100 (Lørdager til 1900). Ellers gjelder regler i klubbens flyplassreglement som normalt.
 • Klar oppfordring
  • Idrettspresidenten kom denne uken med en klar oppfordring til alle klubber om å følge reglene. Hvis ikke vi gjør det, vil vi ødelegge for hele idretten ved at det kommer nye begrensninger.

=> Følg denne linken for å lese Koronavettregler for allmennflyging og annen luftsport.
=> Klikk på denne linken for å komme til Vingtors fly-liste.
=> Vil du lese mer om listen og finne ut om bruken, kan du åpne dette PDF dokumentet.

Ellers kan spørsmål og kommentarer rettes til styret på klubbens Facebook gruppe. Om man skriver pent og hyggelig, kan vi finne ut av problemer sammen. Dette får vi til!

Med ønske om god helse og flyging.
Styret

Del dette:

Vingtor chat

Navnet hans er Tore Jemtegaard. Trykker du på fanen for klubbstyret og sekretær/webmaster så finner du telefonnummeret hans 🙂

Hei. Har en sønn som ønsker hjelp til litt spoling. Fikk beskjed om å snakke med en Gjemtegård...? Finner ikke noe nr jeg kan ringe. Kan noen hjelpe meg her? På forhånd takk! Og hvis Gjemtegård ser dette så ring meg gjerne på 91565920🙃

Hei Jan Erik Uthus! Moro at du vil begynne å fly igjen. Send meg din e-post adresse eller telefon nr så sender jeg deg en link. Du finner min epost under klubbstyret i menyen over.

Hei
En liten kveldstime på stripa.
Nydelig golfbaneklipp. Mange takk til de arbeidsomme ildsjelene Kåre og Terje. Terrassen er også blitt nyoljet og fin. Dette er bra. Tar kanskje en tur på dagen i morgen også. Er spådd noe krossvind, ca 4 ms, men jeg må få litt trening på det også.

Flystripa er klippet onsdag 07.09.22 med god hjelp av Terje.

Maks 500 bokstaver/tall
magnifiercrosschevron-downmenu-circlecross-circle