Her poserer Kay Sindre med sin flotte Edge drevet av en kraftig firetakts motor. Kay flyr modellen meget godt.

Ikke klubbmøte i november

nyheter
Av: Tore Jemtegaard
Publisert: 26. oktober 2021
Kl: 20.56

VINGFORMASJON
Medlemsavis for Vingtor RC Club
Nr. 6 / 2021

Ikke klubbmøte i november – Vi må se oss etter nye lokaler
Klubben får ikke fornyet leie av møte-lokale oppe på Nordre Skøyen hovedgård der vi har vært i de siste årene. Lokalene er allerede utleid fikk vi høre og det var det. Så nå er klubben på jakt etter nye lokaler. Er det folk der ut som kan hjelpe? Vi ønsker oss koselige lokaler med mulighet til å koke kaffe og gode stoler å sitte på. Mulighet for lerret for video-projektor hadde vært fint. Vingtor er fra gammelt av en Oslo klubb og tilhører Ekeberg idrettskrets, men største delen av medlemmene holder nok til litt sør for byen hvor også flyplassen ligger. Styret oppfordrer medlemmene om å forhøre seg litt rundt. Kanskje vi finner en ny perfekt møteplass.

Les Vingformasjon nr 6/2021 her

ÅRETS IDRETTSTING
Årets Luftsportsting ble avholdt på Airport Hotel Gardermoen lørdag 16. oktober. Vingtor stilte med to representanter, Jens Kristian og Tore. Det var først og fremst én sak på agendaen som vi var spent på: Det gjaldt et forslag fra styret i NLF om å heve forbundskontingenten for modellflygere slik at den blir lik det de andre seksjonene betaler. Det er nemlig slik at modellflygerne i mange tiår har betalt halv forbundskontingent. Dette liker ikke lenger hangglidere, motorflygere, falskjermhoppere og de andre seksjonene noe særlig. Forslaget går ut på å heve kontingenten forsiktig over åtte år.

Mye vrede og diskusjon rundt dette på modellflyseksjonens seksjonsmøte i forkant av tinget hvor også Vingtor engasjerte seg. Modell er seksjonen hvor rekruttering til luftsport er størst.
På Idrettstinget ble det stort flertall for forslaget, men modellflyseksjonen kompenserer dette ved å senke sin kontingent tilsvarende kommende år. Vi modellflygere vil dermed ikke merke økningen i stor grad.

SØLETE PÅ FLYPLASSEN
Fine flyforhold med sol og mindre vind tirsdag denne uken. Godt med folk på plassen og mye god flyving var og se. Koselig med kaffe og samling på verandaen.
Men veien inn til plassen er skikkelig gjørmete nå. Bilene ser ikke ut! Fare for at gresset ute ved veien blir revet opp og gjørmete er nå absolutt tilstede. Det oppfordres brukerne om ikke å kjøre ut på gresset nå, men parkere opp på parkeringsplassen.

FIKK MYE GJORT PÅ HØSTDUGNADEN
Lørdag 25. september ble høstdugnaden gjort unna ute på flyplassen med godt oppmøte. Vi fikk gitt sydveggen et strøk til med gul beis, hatt på grunning på bjelkene under taket over ladestasjonen, satt opp stolper til nytt sikkerhetsnett rundt verandaen pluss mer. Veldig bra jobbet av klubbens medlemmer.

Del dette:

Vingtor chat

Hei, vurderer å melde meg inn i klubben.
Fløyet lite, men nettopp kjøpt helikopter.
Er det flere i klubben som har det?
Uerfaren med helikopter, mulighet for hjelp?

Skoleflyet er reparert og prøvefløyet. Alt Ok. Per Sigvard har gjort en kjempeflott jobb med å sette det i stand.
Nå sliter vi litt med å få våre to Graupner sendere, trener/elev, til å snakke sammen via radiolink. Det er alltid noe som må fikses...

Hei piloter og elever.
Jeg har skoleflyet hjemme til reparasjon. Regner med at det blir ferdig i løpet av helga.
Testflyving til uka.

Takk Per Sigvard! Vi venter til våren.

Har testet klipperen i dag med mitt eget klipperbateri. Den startet som et skudd. Ladespenning opptil 14,3 V. Strøm 3,2 A. Ladingen er helt i orden. Trenger bare å bytte selve batteriet. Skal vi gjøre det nå, eller til våren? Jeg kan godt gjøre det.

Post Form (#2)
Maks 500 bokstaver/tall
magnifiercrosschevron-downmenu-circlecross-circle