Blir dessverre ikke noe klubbmøte i mars. Tiden er ikke moden enda. Men vi går mot lysere tider...

Ikke klubbmøte tirsdag 2. mars

Møte
Av: Tore Jemtegaard
Publisert: 23. februar 2021
Kl: 19.34

VINGFORMASJON
Medlemsavis for Vingtor RC Club
Nr. 2 / 2021

Blir ikke møte tirsdag 2. mars
Klubbens nye styre er valgt men har ikke rukket å komme sammen enda. Og tiden er ikke moden for fysiske samlinger. Årsmøte gikk jo bra på sin måte via Teams på nett og PC'n. Møteleder Kjell Aanvik tok oss greit igjennom alle møtepunktene og referat er skrevet og godkjent. For et par uker siden hadde vi fine dager på flystripa selv om det var bitende kaldt. Men så kom pluss-gradene og tåke. Kanskje det bedrer seg til helgen 🙂

Les Vingformasjon 2/2021 som en PDF-fil her

NYTT EU REGELVERK FOR MODELLFLY
Gledelig melding. Luftfartstilsynet har utsatt kravet om registrering av modellflygere og dronepiloter som er tilsluttet NLFs modellflyklubber. Dette fram til de har utredet mulighetene for masseregistrering.
Mens denne utredningen foregår skal NLFs modellflymedlemmer forholde seg til reglene i det godkjente sikkerhetssystemet Modellflyhåndboka. De nye EU-reglene får ikke virkning for oss i Vingtor, med unntak av kravet om registrering i Luftfartstilsynets operatørregister, og merking av modellene med operatør-ID. Men foreløpig kan vi altså vente på nærmere beskjed.
Infosiden om nytt EU-regelverk er den 22. februar blitt oppdatert med ny informasjon. Les mer her:
https://nlf.no/…/informasjon-om-nytt-regelverk-droner…

MEDLEMSUTVIKLING
Vår utmerkede kasserer Espen opplyser at av 89 registrerte medlemmer har 77 betalt så langt. NLF har i disse dager sendt ut første purring til etternølerne.
Har du husket å betale? Klubben ønsker deg med videre.

HJERTESTARTER
På årsmøte ble det vedtatt å handle inn en hjertestarter til å ha ute i klubbhuset. Den er nå bestilt via NLF og ved første mulighet fremover vil Tom Brien besøke oss for opplæring. God sikkerhet å ha en slik tilgjengelig. Måtte den aldri bli tatt i bruk.

KLUBBENS STØYMÅLESKJEMA ER SKANNET
Klubbleder Jens Kristian jobber hardt og har nå skannet alle støymåleskjemaene fra 2018 og frem til i dag. Han har droppet å skanne de aller eldste men har satt de inn i en egen mappe. De nyeste står inndelt med skilleark.
Nå gjenstår jobben med å få lagt skjemaene inn i klubbens nye super-database slik at de blir søkbare og tilgjengelig på nett.

Del dette:

Vingtor chat

Stripa er klippet, utført onsdag 4 mai.

Hel Tore
Takk for svaret. Da prøver jeg å få tatt A1/A3 snarest mulig. Regner med at påsken gir noe forsinkelse med registreringen.
Sees kanske på stripa?
God påske.

Per

Opprinnelig (og ideelt) behøvde ikke vi i Vingtor ta denne eksamen i og med vi har tatt A-beviset. Men slik saken står akkurat nå bør alle, som skal fly modeller over 250 gram, ta A1/A3 eksamen. Jeg mener du får ditt registreringsnummer umiddelbart etter at du har betalt.

Hei Tore
Jeg fikk mailen og har søkt om registrering. Har ikke fått nummeret ennå, men det tar vel noen dager.
Regner med at A-beviset gjør at jeg ikke må ta noen A1, 2 eller 3 eksamen for hobbyflyging?

Per

Hei Per! Alle medlemmer skal ha fått e-post om dette senest 11. april. All info står der 🙂

Maks 500 bokstaver/tall
magnifiercrosschevron-downmenu-circlecross-circle