Blir dessverre ikke noe klubbmøte i mars. Tiden er ikke moden enda. Men vi går mot lysere tider...

Ikke klubbmøte tirsdag 2. mars

Møte
Av: Tore Jemtegaard
Publisert: 23. februar 2021
Kl: 19.34

VINGFORMASJON
Medlemsavis for Vingtor RC Club
Nr. 2 / 2021

Blir ikke møte tirsdag 2. mars
Klubbens nye styre er valgt men har ikke rukket å komme sammen enda. Og tiden er ikke moden for fysiske samlinger. Årsmøte gikk jo bra på sin måte via Teams på nett og PC'n. Møteleder Kjell Aanvik tok oss greit igjennom alle møtepunktene og referat er skrevet og godkjent. For et par uker siden hadde vi fine dager på flystripa selv om det var bitende kaldt. Men så kom pluss-gradene og tåke. Kanskje det bedrer seg til helgen 🙂

Les Vingformasjon 2/2021 som en PDF-fil her

NYTT EU REGELVERK FOR MODELLFLY
Gledelig melding. Luftfartstilsynet har utsatt kravet om registrering av modellflygere og dronepiloter som er tilsluttet NLFs modellflyklubber. Dette fram til de har utredet mulighetene for masseregistrering.
Mens denne utredningen foregår skal NLFs modellflymedlemmer forholde seg til reglene i det godkjente sikkerhetssystemet Modellflyhåndboka. De nye EU-reglene får ikke virkning for oss i Vingtor, med unntak av kravet om registrering i Luftfartstilsynets operatørregister, og merking av modellene med operatør-ID. Men foreløpig kan vi altså vente på nærmere beskjed.
Infosiden om nytt EU-regelverk er den 22. februar blitt oppdatert med ny informasjon. Les mer her:
https://nlf.no/…/informasjon-om-nytt-regelverk-droner…

MEDLEMSUTVIKLING
Vår utmerkede kasserer Espen opplyser at av 89 registrerte medlemmer har 77 betalt så langt. NLF har i disse dager sendt ut første purring til etternølerne.
Har du husket å betale? Klubben ønsker deg med videre.

HJERTESTARTER
På årsmøte ble det vedtatt å handle inn en hjertestarter til å ha ute i klubbhuset. Den er nå bestilt via NLF og ved første mulighet fremover vil Tom Brien besøke oss for opplæring. God sikkerhet å ha en slik tilgjengelig. Måtte den aldri bli tatt i bruk.

KLUBBENS STØYMÅLESKJEMA ER SKANNET
Klubbleder Jens Kristian jobber hardt og har nå skannet alle støymåleskjemaene fra 2018 og frem til i dag. Han har droppet å skanne de aller eldste men har satt de inn i en egen mappe. De nyeste står inndelt med skilleark.
Nå gjenstår jobben med å få lagt skjemaene inn i klubbens nye super-database slik at de blir søkbare og tilgjengelig på nett.

Del dette:

Vingtor chat

Da er Vipps Handlekurv etablert for Vingtor. Samme nummer som tidligere. Før stod det klubbaktiviteter når man søkte på nummeret, nå står det Vingtor RC Club. Man får ikkke betalt inn beløp, man må velge varer og antall før man så betaler kjøpet.

Et hjertesukk fra Kroer.
Bonden har bestemt at Østløkka International skal sås om pga dårlig overvintret høsthvete.
Da ble det kveldsflight med Blue Phoenix nå. Dette var en fin opplevelse. Må gjentas. SNART.

Værstajonen er i gang igjen, BRA.
Er det noen form for koronarestreksjoner på flyplassen fer tiden?
Det er spådd vesevtlig mindre vind og bedre vær fremover. Det er fristende å prøve seg i lufta igjen. Hvis ikke, blir det nok solo på Østløkka International.

Værstasjonen brukte 3G til dataoverføring og nå har Telia og Telenor slått av 3G nettet i området. Jens jobber med å finne alternative løsninger.

Hva er veien med værstasjonen?
Den ser ut til å være avslått.

Maks 500 bokstaver/tall
magnifiercrosschevron-downmenu-circlecross-circle