Vi fryser på fingrene og tar neste klubbmøte innendørs. Les mer om møtet ved å bla deg videre

Innkalling til møte 1. november

mote
Av: Tore Jemtegaard
Publisert: 23. oktober 2023
Kl: 19.59

VINGFORMASJON
Medlemsavis for Vingtor RC Club
Nr. 3 / 2023

Velkommen til klubbmøte onsdag 1. november
Klubben har ikke hatt så stor møteaktivitet dette året. Antall inne-møter er redusert, dessuten har inneværende sesong vært svært krevende for flere av styrets medlemmer. Dette grunnet det intense arbeidet med forberedelsene til Nordisk mesterskap i juli. Men nå trommer vi sammen til klubbmøte igjen. Det blir fint på ny å møtes utenfor flyplassen. Vi skal få siste nytt, se på månedens modell og se bilder fra årets aktiviteter. Møtet holdes som vanlig i Speiderhuset på Langhus. Adresse hit er Bøhlerveien 6, 1405 Langhus (Parker gjerne ved skolen og gå opp mellom bygningene).
Lurt å ha med innesko da det kan føles gulvkalt der.

Les Vingformasjon nr 3/2023 som PDF fil her.

Program for møtet:

 1. INFORMASJON FRA STYRET
  • Status flyplassen
  • Prosjekt robotklipper
 2. MÅNEDENS MODELL
  • Det er moro når medlemmene tar med seg sine seneste prosjekter på klubbmøtene og forteller litt om byggeprosess, mål og ideer.
  • Denne gang tar Per Gudmund med seg et par av sine prosjekter, en MK Joker som han har bygget fra tegning pluss en P-38 Lightning som er bygget etter tegning fra N. Ziroli.
 3. TILBAKEBLIKK PÅ AKTIVITETEN DETTE ÅRET
  • Tore har samlet sammen en del bilder fra aktiviteter klubbens medlemmer har opplevet gjennom året som har vært. Vises på storskjermen.
 4. KAFFE OG KAKER
  • Kaffe og noe å bite i blir servert.

Vel møtt onsdag 1. november kl. 19:00.

220 VOLT PÅ FLYPLASSEN
Klubben har, etter anbefalinger fra seneste årsmøte, handlet inn og montert opp en såkalt inverter. Denne gjør om 12 volt spenningen vi i dag har tilgjengelig på ladebordet om til 220 volt vekselspenning lik den vi har i kontaktene våre hjemme. Kapasiteten er selvfølgelig begrenset, men klubbens vaffeljern på 900 watt ble testet med godt resultat. Tanken er å ha opplegg godt nok til å drifte en robotklipper på plassen. Nå er det bare å håpe på nok sol!

VINTEROPPLAG AV GRESSKLIPPERE
Våre to motorklippere har vært hyppig i bruk i sommer. Når begge benyttes samtidig, klippes flystripa på ca en halv time. Depotet tar noe lenger tid. Styret retter en stor takk til alle som har vært med å klippe i år.
Sist lørdag ble klipperne rengjort for hardpakket gress i selve klippe-aggregatet. I tillegg ble forgasserne tømt for bensin og batteriene demontert for vinterlagring. Et batteri må handles nytt før neste sesong.
Rengjøring av aggregatene er en tøff jobb

KRONE-OVERSKUDD FRA VÅRE STEVNER
Klubb-kasserer Espen melder om overskudd fra alle våre tre stevner på Vingtor plassen i år. Til og med Warbird stevnet greide seg godt. Her mottok vi kr 1119,23 fra Vipps på salg av kioskvarer. Med utlegg på kr 753,08 så gikk stevnet i pluss med kr 366,15. Hyggelig at stevner og aktiviteter går i pluss. Når utgifter til solcellepanel og annet er refundert så vil vi ha ca. 111.000 på konto. Et godt utgangspunkt for neste år.

Del dette:

Vingtor chat

Hey there,

I saw your google business listing and I think I can help it boost within 1-2 weeks using something called Semantic SEO.

For more info watch this short video: https://screenpal.com/watch/cZfnnMVs1vk

If you're interested call/text: 619-777-6610 or private email me at digitalbusinessservices101@gmail.com for a quote.

Thanks & Regards,
Bob S.

If you would like to opt-out of communication with us, visit:
https://bit.ly/websiteoptout

Hei! Kan sikker hjelpe med 3d printing hvis du har filene.. send evt mail på kjole@hotmail.com. Ole

Er det noen i klubben som har 3D printer og er villig til å printe en ny nese-seksjon for meg? 3D LAB Spitfire mk 14? , vingespenn på 98cm

Hei Jarle!
Alle disse datoene du nevner er åpne for fly med forbrenningsmotor. Men det er riktig at slike motorer må støymåles og grensen normalt er 81 dbA på 10 meter. Det benyttes et spesielt måleskjema. Støygrensen er litt høyere på tirsdager.

Hei Fred Storebø! Flott at du ønsker å melde deg inn i klubben vår. Vi trenger flere aktive medlemmer.
Det er dessverre lite aktivitet med helikopter på plassen vår, og faktisk har vi en linje i reglementet som sier at flyplassen kun er forbeholdt modellfly (Fixed-wing). Men om du ønsker å bli bedre til å fly vanlige modellfly har vi instruktører som stiller opp og hjelper deg i gang. Håper vi sees.

Post Form (#2)
Maks 500 bokstaver/tall
magnifiercrosschevron-downmenu-circlecross-circle