Vi fryser på fingrene og tar neste klubbmøte innendørs. Les mer om møtet ved å bla deg videre

Innkalling til møte 1. november

mote
Av: Tore Jemtegaard
Publisert: 23. oktober 2023
Kl: 19.59

VINGFORMASJON
Medlemsavis for Vingtor RC Club
Nr. 3 / 2023

Velkommen til klubbmøte onsdag 1. november
Klubben har ikke hatt så stor møteaktivitet dette året. Antall inne-møter er redusert, dessuten har inneværende sesong vært svært krevende for flere av styrets medlemmer. Dette grunnet det intense arbeidet med forberedelsene til Nordisk mesterskap i juli. Men nå trommer vi sammen til klubbmøte igjen. Det blir fint på ny å møtes utenfor flyplassen. Vi skal få siste nytt, se på månedens modell og se bilder fra årets aktiviteter. Møtet holdes som vanlig i Speiderhuset på Langhus. Adresse hit er Bøhlerveien 6, 1405 Langhus (Parker gjerne ved skolen og gå opp mellom bygningene).
Lurt å ha med innesko da det kan føles gulvkalt der.

Les Vingformasjon nr 3/2023 som PDF fil her.

Program for møtet:

 1. INFORMASJON FRA STYRET
  • Status flyplassen
  • Prosjekt robotklipper
 2. MÅNEDENS MODELL
  • Det er moro når medlemmene tar med seg sine seneste prosjekter på klubbmøtene og forteller litt om byggeprosess, mål og ideer.
  • Denne gang tar Per Gudmund med seg et par av sine prosjekter, en MK Joker som han har bygget fra tegning pluss en P-38 Lightning som er bygget etter tegning fra N. Ziroli.
 3. TILBAKEBLIKK PÅ AKTIVITETEN DETTE ÅRET
  • Tore har samlet sammen en del bilder fra aktiviteter klubbens medlemmer har opplevet gjennom året som har vært. Vises på storskjermen.
 4. KAFFE OG KAKER
  • Kaffe og noe å bite i blir servert.

Vel møtt onsdag 1. november kl. 19:00.

220 VOLT PÅ FLYPLASSEN
Klubben har, etter anbefalinger fra seneste årsmøte, handlet inn og montert opp en såkalt inverter. Denne gjør om 12 volt spenningen vi i dag har tilgjengelig på ladebordet om til 220 volt vekselspenning lik den vi har i kontaktene våre hjemme. Kapasiteten er selvfølgelig begrenset, men klubbens vaffeljern på 900 watt ble testet med godt resultat. Tanken er å ha opplegg godt nok til å drifte en robotklipper på plassen. Nå er det bare å håpe på nok sol!

VINTEROPPLAG AV GRESSKLIPPERE
Våre to motorklippere har vært hyppig i bruk i sommer. Når begge benyttes samtidig, klippes flystripa på ca en halv time. Depotet tar noe lenger tid. Styret retter en stor takk til alle som har vært med å klippe i år.
Sist lørdag ble klipperne rengjort for hardpakket gress i selve klippe-aggregatet. I tillegg ble forgasserne tømt for bensin og batteriene demontert for vinterlagring. Et batteri må handles nytt før neste sesong.
Rengjøring av aggregatene er en tøff jobb

KRONE-OVERSKUDD FRA VÅRE STEVNER
Klubb-kasserer Espen melder om overskudd fra alle våre tre stevner på Vingtor plassen i år. Til og med Warbird stevnet greide seg godt. Her mottok vi kr 1119,23 fra Vipps på salg av kioskvarer. Med utlegg på kr 753,08 så gikk stevnet i pluss med kr 366,15. Hyggelig at stevner og aktiviteter går i pluss. Når utgifter til solcellepanel og annet er refundert så vil vi ha ca. 111.000 på konto. Et godt utgangspunkt for neste år.

Del dette:

Vingtor chat

Hei, vurderer å melde meg inn i klubben.
Fløyet lite, men nettopp kjøpt helikopter.
Er det flere i klubben som har det?
Uerfaren med helikopter, mulighet for hjelp?

Skoleflyet er reparert og prøvefløyet. Alt Ok. Per Sigvard har gjort en kjempeflott jobb med å sette det i stand.
Nå sliter vi litt med å få våre to Graupner sendere, trener/elev, til å snakke sammen via radiolink. Det er alltid noe som må fikses...

Hei piloter og elever.
Jeg har skoleflyet hjemme til reparasjon. Regner med at det blir ferdig i løpet av helga.
Testflyving til uka.

Takk Per Sigvard! Vi venter til våren.

Har testet klipperen i dag med mitt eget klipperbateri. Den startet som et skudd. Ladespenning opptil 14,3 V. Strøm 3,2 A. Ladingen er helt i orden. Trenger bare å bytte selve batteriet. Skal vi gjøre det nå, eller til våren? Jeg kan godt gjøre det.

Post Form (#2)
Maks 500 bokstaver/tall
magnifiercrosschevron-downmenu-circlecross-circle