Kjell Aanvik fikk velfortjent applaus etter avlagt prøve.

Kjell tok det første A-beviset i 2016

Nyheter
Av: Vingtor RC Club
Publisert: 4. mai 2016
Kl: 18.14

Første A-beviset i 2016

Det var på klubbens ute-møte 3. mai at Kjell Aanvik ba en av instruktørene om å uteksaminere seg til A-beviset. Kjell har fløyet RC i mange år så dette burde gå lett.

Klubbens leder, Jens Kristian Lindland, har forberedt dette med eksaminering av flyferdighets bevis godt og har fått trykket opp NLF sitt hefte vedrørende beviset. Videre har han laget en «veiledning» til klubbens instruktører hvordan uteksamineringen skal foregå og hva pensum er. Det dreier seg først og fremst om klubbens egne sikkerhetsregler samt deler av Modellflyhåndboken.

Instruktør Tore Jemtegaard fikk oppdraget med å uteksaminere Kjell. Kjell ble spurt ut om kjøring gjennom gårdene, maks antall fly i luften og andre punkter fra Vingtors sikkerhets regler. Kjell svarte fornuftig og helt korrekt på alle spørsmål.

Så ble klubbflyet Angel S gjort klar og instruktøren fulgte nøye med på hvordan kandidaten oppførte seg i depotet. Nå skulle selve flyprøven skje.

Kjell kontrollerte fysisk alle ror og sjekket at de beveget seg riktig vei. Så trillet han flyet ut og etter utkalling av «Take off», gjorde Kjell en avgang med påfølgende 90 graders sving. Neste øvelse er horisontalt liggende åtte-tall. Det gikk også bra og demonstrerte dermed at han mesterer både høyre- og venstre- svinger. Neste sjekk er om kandidaten klarer å gjenvinne kontrollen etter en stall. Kjell hadde ingen problemer og la opp flyet til landing. Etter flukten koblet han fra motorbatteriet før han bar modellen tilbake til depotet.

Prøven var bestått og Kjell høstet stor applaus fra klubbkollegaene. Gratulerer!

jenskristianextra
Jens Kristian Lindland hadde med seg nytt fly i dag. En kjempestor Extra med kraftig elektromotor i nesa. Flyet veier 9 kilo men dro rett til himmels.
Del dette:

Vingtor chat

Medlemskontingenten blir sendt ut fra NLF i desember eller tidlig januar med forfall 31. januar 2022

Når kommer medlemskontingent for 2022

Takk til alle som bidro til hyggelig Warbird-Treff på anlegget vårt Lørdag 11 september.
Referat og bilder kommer på klubbens hjemmeside.

Hei Per,
Ja det høres ut som en naturlig forklaring. Uansett gøy å ha full size så nære flyplassen.

Hei Espen
Jeg tror JetRangeren på flyplassen i går brukes av Elvia til kontroll av høyspent linjer på denne siden av fjorden. Leste det på Ås Kommunes hjemmeside i går kveld.
Til orientering.

Maks 500 bokstaver/tall
magnifiercrosschevron-downmenu-circlecross-circle