Kjell Aanvik fikk velfortjent applaus etter avlagt prøve.

Kjell tok det første A-beviset i 2016

Nyheter
Av: Vingtor RC Club
Publisert: 4. mai 2016
Kl: 18.14

Første A-beviset i 2016

Det var på klubbens ute-møte 3. mai at Kjell Aanvik ba en av instruktørene om å uteksaminere seg til A-beviset. Kjell har fløyet RC i mange år så dette burde gå lett.

Klubbens leder, Jens Kristian Lindland, har forberedt dette med eksaminering av flyferdighets bevis godt og har fått trykket opp NLF sitt hefte vedrørende beviset. Videre har han laget en «veiledning» til klubbens instruktører hvordan uteksamineringen skal foregå og hva pensum er. Det dreier seg først og fremst om klubbens egne sikkerhetsregler samt deler av Modellflyhåndboken.

Instruktør Tore Jemtegaard fikk oppdraget med å uteksaminere Kjell. Kjell ble spurt ut om kjøring gjennom gårdene, maks antall fly i luften og andre punkter fra Vingtors sikkerhets regler. Kjell svarte fornuftig og helt korrekt på alle spørsmål.

Så ble klubbflyet Angel S gjort klar og instruktøren fulgte nøye med på hvordan kandidaten oppførte seg i depotet. Nå skulle selve flyprøven skje.

Kjell kontrollerte fysisk alle ror og sjekket at de beveget seg riktig vei. Så trillet han flyet ut og etter utkalling av «Take off», gjorde Kjell en avgang med påfølgende 90 graders sving. Neste øvelse er horisontalt liggende åtte-tall. Det gikk også bra og demonstrerte dermed at han mesterer både høyre- og venstre- svinger. Neste sjekk er om kandidaten klarer å gjenvinne kontrollen etter en stall. Kjell hadde ingen problemer og la opp flyet til landing. Etter flukten koblet han fra motorbatteriet før han bar modellen tilbake til depotet.

Prøven var bestått og Kjell høstet stor applaus fra klubbkollegaene. Gratulerer!

jenskristianextra
Jens Kristian Lindland hadde med seg nytt fly i dag. En kjempestor Extra med kraftig elektromotor i nesa. Flyet veier 9 kilo men dro rett til himmels.
Del dette:

Vingtor chat

Trist å høre at Tore har gått bort.

Det var en trist melding å få om Tore Tandberg. Han var den som fikk jaget meg et trinn videre fra å holde på med mine kjedelige og skjelden helt feilfrie landingsrunder til å prøve loop og roll. Et hjertelig, optimistisk og tvers igjennom hyggelig klubbmeneske.
Hvil i fred.

Veldig trist melding, han vil bli savnet av alle!

Takk for fin hilsen fra Østløkka International 🙂

Hei igjen.
En liten koronaraport fra Kroer.
Var i går morges oppe på Østløkka International på gården og prøvde min Art Hpbby Alpha EV 1 m motorglider. Etter 7 flighter er flyet fortsatt flydyktig og pilote er ved godt mot. Som Tor J sa til meg:det er krevend og nervøst. Jeg var helt alene.
Østløkka International er nå brukbar til forpakteren setter harva i jorda.
God isolasjon alle pilotvenner.

Maks 500 bokstaver/tall
magnifiercrosschevron-downmenu-circlecross-circle