Kjell Aanvik fikk velfortjent applaus etter avlagt prøve.

Kjell tok det første A-beviset i 2016

Nyheter
Av: Vingtor RC Club
Publisert: 4. mai 2016
Kl: 18.14

Første A-beviset i 2016

Det var på klubbens ute-møte 3. mai at Kjell Aanvik ba en av instruktørene om å uteksaminere seg til A-beviset. Kjell har fløyet RC i mange år så dette burde gå lett.

Klubbens leder, Jens Kristian Lindland, har forberedt dette med eksaminering av flyferdighets bevis godt og har fått trykket opp NLF sitt hefte vedrørende beviset. Videre har han laget en «veiledning» til klubbens instruktører hvordan uteksamineringen skal foregå og hva pensum er. Det dreier seg først og fremst om klubbens egne sikkerhetsregler samt deler av Modellflyhåndboken.

Instruktør Tore Jemtegaard fikk oppdraget med å uteksaminere Kjell. Kjell ble spurt ut om kjøring gjennom gårdene, maks antall fly i luften og andre punkter fra Vingtors sikkerhets regler. Kjell svarte fornuftig og helt korrekt på alle spørsmål.

Så ble klubbflyet Angel S gjort klar og instruktøren fulgte nøye med på hvordan kandidaten oppførte seg i depotet. Nå skulle selve flyprøven skje.

Kjell kontrollerte fysisk alle ror og sjekket at de beveget seg riktig vei. Så trillet han flyet ut og etter utkalling av «Take off», gjorde Kjell en avgang med påfølgende 90 graders sving. Neste øvelse er horisontalt liggende åtte-tall. Det gikk også bra og demonstrerte dermed at han mesterer både høyre- og venstre- svinger. Neste sjekk er om kandidaten klarer å gjenvinne kontrollen etter en stall. Kjell hadde ingen problemer og la opp flyet til landing. Etter flukten koblet han fra motorbatteriet før han bar modellen tilbake til depotet.

Prøven var bestått og Kjell høstet stor applaus fra klubbkollegaene. Gratulerer!

jenskristianextra
Jens Kristian Lindland hadde med seg nytt fly i dag. En kjempestor Extra med kraftig elektromotor i nesa. Flyet veier 9 kilo men dro rett til himmels.
Del dette:

Vingtor chat

Stripa er klippet, utført onsdag 4 mai.

Hel Tore
Takk for svaret. Da prøver jeg å få tatt A1/A3 snarest mulig. Regner med at påsken gir noe forsinkelse med registreringen.
Sees kanske på stripa?
God påske.

Per

Opprinnelig (og ideelt) behøvde ikke vi i Vingtor ta denne eksamen i og med vi har tatt A-beviset. Men slik saken står akkurat nå bør alle, som skal fly modeller over 250 gram, ta A1/A3 eksamen. Jeg mener du får ditt registreringsnummer umiddelbart etter at du har betalt.

Hei Tore
Jeg fikk mailen og har søkt om registrering. Har ikke fått nummeret ennå, men det tar vel noen dager.
Regner med at A-beviset gjør at jeg ikke må ta noen A1, 2 eller 3 eksamen for hobbyflyging?

Per

Hei Per! Alle medlemmer skal ha fått e-post om dette senest 11. april. All info står der 🙂

Maks 500 bokstaver/tall
magnifiercrosschevron-downmenu-circlecross-circle