Kjell Aanvik fikk velfortjent applaus etter avlagt prøve.

Kjell tok det første A-beviset i 2016

Nyheter
Av: Vingtor RC Club
Publisert: 4. mai 2016
Kl: 18.14

Første A-beviset i 2016

Det var på klubbens ute-møte 3. mai at Kjell Aanvik ba en av instruktørene om å uteksaminere seg til A-beviset. Kjell har fløyet RC i mange år så dette burde gå lett.

Klubbens leder, Jens Kristian Lindland, har forberedt dette med eksaminering av flyferdighets bevis godt og har fått trykket opp NLF sitt hefte vedrørende beviset. Videre har han laget en «veiledning» til klubbens instruktører hvordan uteksamineringen skal foregå og hva pensum er. Det dreier seg først og fremst om klubbens egne sikkerhetsregler samt deler av Modellflyhåndboken.

Instruktør Tore Jemtegaard fikk oppdraget med å uteksaminere Kjell. Kjell ble spurt ut om kjøring gjennom gårdene, maks antall fly i luften og andre punkter fra Vingtors sikkerhets regler. Kjell svarte fornuftig og helt korrekt på alle spørsmål.

Så ble klubbflyet Angel S gjort klar og instruktøren fulgte nøye med på hvordan kandidaten oppførte seg i depotet. Nå skulle selve flyprøven skje.

Kjell kontrollerte fysisk alle ror og sjekket at de beveget seg riktig vei. Så trillet han flyet ut og etter utkalling av «Take off», gjorde Kjell en avgang med påfølgende 90 graders sving. Neste øvelse er horisontalt liggende åtte-tall. Det gikk også bra og demonstrerte dermed at han mesterer både høyre- og venstre- svinger. Neste sjekk er om kandidaten klarer å gjenvinne kontrollen etter en stall. Kjell hadde ingen problemer og la opp flyet til landing. Etter flukten koblet han fra motorbatteriet før han bar modellen tilbake til depotet.

Prøven var bestått og Kjell høstet stor applaus fra klubbkollegaene. Gratulerer!

jenskristianextra
Jens Kristian Lindland hadde med seg nytt fly i dag. En kjempestor Extra med kraftig elektromotor i nesa. Flyet veier 9 kilo men dro rett til himmels.
Del dette:

Vingtor chat

Navnet hans er Tore Jemtegaard. Trykker du på fanen for klubbstyret og sekretær/webmaster så finner du telefonnummeret hans 🙂

Hei. Har en sønn som ønsker hjelp til litt spoling. Fikk beskjed om å snakke med en Gjemtegård...? Finner ikke noe nr jeg kan ringe. Kan noen hjelpe meg her? På forhånd takk! Og hvis Gjemtegård ser dette så ring meg gjerne på 91565920🙃

Hei Jan Erik Uthus! Moro at du vil begynne å fly igjen. Send meg din e-post adresse eller telefon nr så sender jeg deg en link. Du finner min epost under klubbstyret i menyen over.

Hei
En liten kveldstime på stripa.
Nydelig golfbaneklipp. Mange takk til de arbeidsomme ildsjelene Kåre og Terje. Terrassen er også blitt nyoljet og fin. Dette er bra. Tar kanskje en tur på dagen i morgen også. Er spådd noe krossvind, ca 4 ms, men jeg må få litt trening på det også.

Flystripa er klippet onsdag 07.09.22 med god hjelp av Terje.

Maks 500 bokstaver/tall
magnifiercrosschevron-downmenu-circlecross-circle