Det var mange som benyttet to-dekker modeller. Her er fire flotte fly og glade piloter oppstilt.

NM F3A 2019 sett fra Vingtors side

nyheter
Av: Vingtor RC Club
Publisert: 17. september 2019
Kl: 19.38

REFERAT FRA NM F3A 2019 SETT FRA ARRANGØRENS SIDE

Norgesmesterskapet 2019 i kunstflyging med modellfly klasse F3A ble arrangert av Vingtor RC-Club på Løken den 22. til 25. august. Det ble konkurrert i tre klasse: Sport, Nordic og F3A.

Klubben var så heldige å få benytte Aurskog Høland modellflyklubb sin flotte flyplass på Auten gård ved Løken. Forberedelsene til stevnet startet allerede på høsten 2018 hvor det ble nedsatt en arrangementskomité bestående av følgende åtte Vingtormedlemmer: Henning Jorkjend (Stevneleder), Espen Kvien, Jon Gunnar Wold, Audun Thinn, Andre Søhagen, Odd Gunnar Morfjord Jens Kristian Lindland og Tore Jemtegaard. Komiteen hadde tre møter med Audun som vertskap pluss et par befaringer ute på flyplassen. Møtene resulterte i en lang «Sjekkliste» med punkter som måtte ordnes og fikses før NM-start. Gruppen fungerte supert, alle bidro og la ned stor innsats i sine oppgaver.

Ordfører Roger Evjen åpnet årets NM.

Torsdag den 22. var satt av til treningsflyging men det var kun de som var tidligst oppe som fikk fløyet. Fra kl. 12 høljet regnet ned. Men på fredagen kom solen tilbake og det ble fine forhold resten av helgen. Depotet fyltes fort opp med over tredve modeller og alt var klart for åpning av årets NM. Denne ble særdeles staselig da kommunens ordfører Roger Evjen talte etterfulgt av nasjonalsang over høyttaleranlegget. Det hele bidro til en høytidelig stemning før første konkurransepilot fikk sin modell i luften.

Fullt av fly og piloter i depotet til Aurskog Høland modellflyklubb.

Gjennomføringen av stevnet gikk veldig greit og stort sett etter oppsatt timeplan. Litt avvik ble det lørdag morgen på grunn av tåkedis. I Sport klassen var det kun to deltakere i år og alle deres tre omganger ble fløyet ferdig på lørdagen. Klassemester her ble Lars Kenneth Knutsen fra Vingtor. Gratulerer!

Lars Kenneth fra Vingtor fløy tre fine omganger og sikret seieren i Sport klassen.

Nordic og F3A pilotene fløy alle fire omganger. De seks beste i F3A-klassen gikk så videre til en grand finale på søndagen. Pilotene skal da gjennom to omganger med et enda vanskeligere flyprogram. Alle dommernes score for de enkelte flygere samt resultatlister ble fortløpende publisert på stevnets egen hjemmeside på nettet. Dette ble godt tatt i mot av deltakere og folk som fulgte stevnet utenfra.

Det var god stemning under hele stevnet og vi ble godt vartet opp av Aurskog Høland modellflyklubb som solgte kaffe, pølser og grillet burgere til oss. Stadige henvendelser i bua tydet på god omsetning. Lørdag kveld var hele gjengen samlet i Løkens idrettshus til bankett med god mat og tilhørende drikke. Etter festen kunne de fleste spasere bort til Høland Gaardsmotell som var fullt bukket til dette NM'et eller en noe lenger spasertur bort til flyplassen igjen, hvor flere overnattet i campingvogner og telt.

Hele 33 piloter stilte til start i dette Norgesmesterskapet.

Komplette resultater fra mesterskapet finner en på «f3a.no» nøyaktig adresse er:
«http://f3a.no/Resultater/2019-season/NM/Resultater_NM.htm»
I dette referatet ønsker vi å trekke frem følgende Vingtor-medlemmer og berømme deres fine plasseringer:

• Lars Kenneth Knutsen, 1. plass SPORT
• Henning Jorkjend, 3. plass F3A
• Odd Gunnar Morfjord, 4. plass NORDIC
• Jens Kristian Lindland, 5. plass NORDIC
• Espen Kvien, 8. plass NORDIC
• Audun Thinn, 9. plass F3A
• Tore Jemtegaard, 12. plass F3A

Vingtor har fått mye igjen fra NM-arrangementet både i form av miljø, lærdom og økonomi. Stevnet ga et godt tilskudd til klubbkassa.

Klubben vil gjerne få takke alle som bidro til suksess. Vi takker sponsorene Hobby4u, Elefun, Rcpro og RC Modellflysport som alle stilte med flotte premier og gavekort i forbindelse med loddsalget. Takker også alle dommere og alle hjelpere som stod hardt på under stevnedagene. Her er det verdt og nevne en spesiell person: Tor Ole Richardsen fra Gjøvik Omegn Modellflyklubb. Tor Ole var ikke deltaker selv, men hadde tatt turen fra Gjøvik kun for å være med i miljøet og tilbød seg å hente dommerskjemaer fra dommerne og levere de inn til sekretariatet stevnet igjennom. Tusen takk for innsatsen alle sammen!

Flere opplysninger er tilgjengelig på stevnets egen hjemmeside «nmf3a2019».

Her er stevnets "Skal gjøre liste". Nyttig å ta vare på for senere arrangementer.

17/9-2019 Tore Jemtegaard. Alle fotos ved Ivar Håkerud, Gjøvik MFK

Audun slapper av ved siden av sin Bi-Extreme to-dekker modell
Det er vanlig med en medhjelper under konkurransen. Her hjelper Espen klubbkamerat Odd Gunnar med å stille inn solskjermen.
I mellom fluktene er det god tid til å slå av en prat med konkurrentene
Del dette:

Vingtor chat

Hey there,

I saw your google business listing and I think I can help it boost within 1-2 weeks using something called Semantic SEO.

For more info watch this short video: https://screenpal.com/watch/cZfnnMVs1vk

If you're interested call/text: 619-777-6610 or private email me at digitalbusinessservices101@gmail.com for a quote.

Thanks & Regards,
Bob S.

If you would like to opt-out of communication with us, visit:
https://bit.ly/websiteoptout

Hei! Kan sikker hjelpe med 3d printing hvis du har filene.. send evt mail på kjole@hotmail.com. Ole

Er det noen i klubben som har 3D printer og er villig til å printe en ny nese-seksjon for meg? 3D LAB Spitfire mk 14? , vingespenn på 98cm

Hei Jarle!
Alle disse datoene du nevner er åpne for fly med forbrenningsmotor. Men det er riktig at slike motorer må støymåles og grensen normalt er 81 dbA på 10 meter. Det benyttes et spesielt måleskjema. Støygrensen er litt høyere på tirsdager.

Hei Fred Storebø! Flott at du ønsker å melde deg inn i klubben vår. Vi trenger flere aktive medlemmer.
Det er dessverre lite aktivitet med helikopter på plassen vår, og faktisk har vi en linje i reglementet som sier at flyplassen kun er forbeholdt modellfly (Fixed-wing). Men om du ønsker å bli bedre til å fly vanlige modellfly har vi instruktører som stiller opp og hjelper deg i gang. Håper vi sees.

Post Form (#2)
Maks 500 bokstaver/tall
magnifiercrosschevron-downmenu-circlecross-circle