Vingtors Nordisk mesterskap arrangement ble en suksess. Les mer og se bilder.

Nordisk mesterskap F3A

nyheter, stevne
Av: Tore Jemtegaard
Publisert: 15. juli 2023
Kl: 13.50

I uke 27 (6. til 8. juli) var Vingtor vertskap for Nordisk mesterskap i kunstflyging (klasse F3A). En gjeng fra klubben hadde jobbet iherdig siden august i fjor med å legge alt til rette. Åtte møter på Teams ble det før alt var klart.

Vi hadde et eget budsjett vedrørende stevnet og handlet inn telt og annet utstyr for å gjøre det fint for våre gjester. André handlet inn drikke og mat og sammen med Ketil, kokkelerte de varm lunsj hver dag under stevnet. Dette ble tatt veldig godt i mot og de høstet mange lovord for jobben.

Åkeren var nettopp slått og vi spurte grunneier om vi kunne få lov å parkere på jordet bak klubbhuset disse dagene, og det fikk vi! Kort avstand fra parkering til flyplass var et stort pluss for alle. Det var spennende om været ville holde og sannelig ble det sol og varme bortsett fra enkelte byger første dagen.
I sekretariatet (klubbhuset) hadde vi data-anlegg for elektronisk innsamling av poeng og kunne dermed levere god resultatservice. Resultatlister kom opp på korktavlen etter hver omgang.

Dessverre hadde ikke Sverige anledning til å stille med lag i år og derfor hadde vi kun deltakere fra tre land, Danmark, Finland og Norge. I tillegg til den internasjonale FAI-klassen, ble det også konkurrert i Nordic klassen. Norge hadde fulle lag i begge klassene og var også beste land i Nordic klassen. I F3A klassen var finnene klart sterkes. Dette mye på grunn av deres beste pilot Lassi Nurila, som er en av de beste F3A flygerne i verden for tiden. Virkelig en stor berømthet vi hadde på flyplassen denne uken!
Danskene og nordmennene leverte også god flyging som ga fine resultater. Alle resultater og flere bilder finner du ved å følge denne linken:

http://f3a.no/Resultater/2023-season/NoM/NoM_2023.htm

Mesterskapets egen hjemmeside finner du her:

https://vingtor.org/tojesoft/nom2023/

Bankett og premieutdeling fant sted på låven til Audun lørdag kveld. Han hadde ryddet plass til 40 gjester som ble servert god mat og drikke fra catering firma til sønnen til Geir Flesche, et tidligere Vingtor medlem.

Gode tilbakemeldinger fra piloter og tilreisende tyder på at mesterskapet ble et meget vellykket arrangement.

Tusen takk til arrangementskomiteen som bestod av Jens Kristian, Audun, Henning, Espen og Tore i tillegg til Tom Erik Holthe fra Trondheim som er gruppeleder F3A i NLF. En spesiell takk går til Per Weum som lånte oss en ekte premiepall til selve premieutdelingen.

Vell blåst Vingtor!

Fra depot
Aldri før har det vært så mange modellflygere samlet på Vingtors flyplass.
Lunsj
Rundt 13 tiden hver dag hadde André og Ketil forberedt varm lunsj til alle. På menyen stod svinenakke, laks og kylling. Smakte godt alt sammen.
Parkering av biler
Vi hadde vennligst fått tillatelse av Nils Anton til å parkere biler på åkeren rett bak klubbhuset. Denne muligheten ga arrangementet virkelig et løft.
Bankett
Bankett og premieutdeling foregikk på gården til Audun Thinn. Her hadde Audun og Anne Bergitte dekket på til 40 gjester på to langbord inne i låven. Audun har egen flystripe og på den ble premieseremonien avholdt.
Del dette:

Vingtor chat

Hei Jarle!
Alle disse datoene du nevner er åpne for fly med forbrenningsmotor. Men det er riktig at slike motorer må støymåles og grensen normalt er 81 dbA på 10 meter. Det benyttes et spesielt måleskjema. Støygrensen er litt høyere på tirsdager.

Hei Fred Storebø! Flott at du ønsker å melde deg inn i klubben vår. Vi trenger flere aktive medlemmer.
Det er dessverre lite aktivitet med helikopter på plassen vår, og faktisk har vi en linje i reglementet som sier at flyplassen kun er forbeholdt modellfly (Fixed-wing). Men om du ønsker å bli bedre til å fly vanlige modellfly har vi instruktører som stiller opp og hjelper deg i gang. Håper vi sees.

Hei. tolker jeg det rett, hvis flyging med forbrenningsmotor kan gjøres 28/12 og 30/12, men ikke den 26/12 ( kun turbinfly ) ? Må vel også uansett ha en støymåling før flyging ? Mvh Jarle

Hei, vurderer å melde meg inn i klubben.
Fløyet lite, men nettopp kjøpt helikopter.
Er det flere i klubben som har det?
Uerfaren med helikopter, mulighet for hjelp?

Skoleflyet er reparert og prøvefløyet. Alt Ok. Per Sigvard har gjort en kjempeflott jobb med å sette det i stand.
Nå sliter vi litt med å få våre to Graupner sendere, trener/elev, til å snakke sammen via radiolink. Det er alltid noe som må fikses...

Post Form (#2)
Maks 500 bokstaver/tall
magnifiercrosschevron-downmenu-circlecross-circle