For mye snø på flyplassen tirsdag 22. februar. Men snøen ligger ikke lenge i disse tider.

Nytt klubbmøte onsdag 2. mars

Møte
Av: Tore Jemtegaard
Publisert: 22. februar 2022
Kl: 18.34

VINGFORMASJON
Medlemsavis for Vingtor RC Club
Nr. 2 / 2022

Velkommen til klubbmøte onsdag 2. mars

Årsmøtet ligger bak oss og neste møte er et ordinært medlemsmøte. Nå som stort sett alle korona restriksjoner er opphevet, håper vi at mange møter frem. Vi har et bra opplegg for møtet med et meget interessant foredrag om moderne mottakere med innebygget gyro og noe nytt de kaller Smart-batterier. Møtet begynner kl 19:00 og holdes i Speiderhuset på Langhus, Bøhlerveien 6, 1405 Langhus.

Les Vingformasjon nr 2/2022 som PDF fil her

Program for møtet:

INFORMASJON FRA STYRET

  • Nytt fra styret
  • litt om flyplassen
  • Fagernes og andre stevner/treff

NY TEKNOLOGI – GYRO – SMART BATTERI

  • Flere og flere tar i bruk rc-mottakere med innebygget gyro funksjoner.
  • Terje Østrem Karlsen har satt seg inn i teknologien og vil på møtet fortelle om og demonstrere ulike funksjoner og bruksområder.
  • Terje vil også ta for seg begrepet Smart-batterier, hva det betyr og gi oss eksempler på hvor «smarte» de egentlig er.

KAFFE OG KAKER

  • Kaffe traktes og noe å bite i settes frem.
    Vel møtt onsdag 2. mars.

ÅRSMØTET GREIT AVVIKLET
For ca. en måned siden hadde klubben sitt årsmøte. Bra oppmøte med ti deltakere fysisk tilstede i lokalet og syv deltakere via Teams. Jens Kristian ønsket velkommen og hadde først en orientering. Så ble selve årsmøtedelen startet og Kjell Aanvik tok over klubba (Hvor er forresten Vingtor's klubbe?) og ledet oss igjennom sakslisten like sikkert som han pleier.
Referat fra årsmøte ligger ute på Vingtors hjemmeside vingtor.org/arsmoter/arsmote-2022/

LURT Å TA MED INNESKO TIL MØTELOKALE
Speiderhuset på Langhus ligger litt syd for Oslo og adressen er Bøhlerveien 6, 1405 Langhus. Parkering er ved skolen og en går så 100-150 meter gjennom skolegården og opp til Speiderhuset.
For å slippe vask av gulv etter oss, må samtlige besøkende ta av seg utesko i inngangspartiet. Det anbefales å ta med tøfler så det ikke blir gulvkaldt.

NYTT ÆRESMEDLEM I KLUBBEN
Etter at årsmøtedelen var avsluttet 2. februar, hadde styret en overraskelse på lur. Tore Jemtegaard ble kalt frem og ble så utnevnt som nytt æresmedlem i Vingtor. Og som et tegn på dette, overleverte Jens Kristian et diplom og blomster til Tore. Begrunnelsen for utnevnelsen var lang innsats for klubben og medlem av styret og sekretær siden 1993.

Del dette:

Vingtor chat

Stripa er klippet, utført onsdag 4 mai.

Hel Tore
Takk for svaret. Da prøver jeg å få tatt A1/A3 snarest mulig. Regner med at påsken gir noe forsinkelse med registreringen.
Sees kanske på stripa?
God påske.

Per

Opprinnelig (og ideelt) behøvde ikke vi i Vingtor ta denne eksamen i og med vi har tatt A-beviset. Men slik saken står akkurat nå bør alle, som skal fly modeller over 250 gram, ta A1/A3 eksamen. Jeg mener du får ditt registreringsnummer umiddelbart etter at du har betalt.

Hei Tore
Jeg fikk mailen og har søkt om registrering. Har ikke fått nummeret ennå, men det tar vel noen dager.
Regner med at A-beviset gjør at jeg ikke må ta noen A1, 2 eller 3 eksamen for hobbyflyging?

Per

Hei Per! Alle medlemmer skal ha fått e-post om dette senest 11. april. All info står der 🙂

Maks 500 bokstaver/tall
magnifiercrosschevron-downmenu-circlecross-circle