For mye snø på flyplassen tirsdag 22. februar. Men snøen ligger ikke lenge i disse tider.

Nytt klubbmøte onsdag 2. mars

mote
Av: Tore Jemtegaard
Publisert: 22. februar 2022
Kl: 18.34

VINGFORMASJON
Medlemsavis for Vingtor RC Club
Nr. 2 / 2022

Velkommen til klubbmøte onsdag 2. mars

Årsmøtet ligger bak oss og neste møte er et ordinært medlemsmøte. Nå som stort sett alle korona restriksjoner er opphevet, håper vi at mange møter frem. Vi har et bra opplegg for møtet med et meget interessant foredrag om moderne mottakere med innebygget gyro og noe nytt de kaller Smart-batterier. Møtet begynner kl 19:00 og holdes i Speiderhuset på Langhus, Bøhlerveien 6, 1405 Langhus.

Les Vingformasjon nr 2/2022 som PDF fil her

Program for møtet:

INFORMASJON FRA STYRET

  • Nytt fra styret
  • litt om flyplassen
  • Fagernes og andre stevner/treff

NY TEKNOLOGI – GYRO – SMART BATTERI

  • Flere og flere tar i bruk rc-mottakere med innebygget gyro funksjoner.
  • Terje Østrem Karlsen har satt seg inn i teknologien og vil på møtet fortelle om og demonstrere ulike funksjoner og bruksområder.
  • Terje vil også ta for seg begrepet Smart-batterier, hva det betyr og gi oss eksempler på hvor «smarte» de egentlig er.

KAFFE OG KAKER

  • Kaffe traktes og noe å bite i settes frem.
    Vel møtt onsdag 2. mars.

ÅRSMØTET GREIT AVVIKLET
For ca. en måned siden hadde klubben sitt årsmøte. Bra oppmøte med ti deltakere fysisk tilstede i lokalet og syv deltakere via Teams. Jens Kristian ønsket velkommen og hadde først en orientering. Så ble selve årsmøtedelen startet og Kjell Aanvik tok over klubba (Hvor er forresten Vingtor's klubbe?) og ledet oss igjennom sakslisten like sikkert som han pleier.
Referat fra årsmøte ligger ute på Vingtors hjemmeside vingtor.org/arsmoter/arsmote-2022/

LURT Å TA MED INNESKO TIL MØTELOKALE
Speiderhuset på Langhus ligger litt syd for Oslo og adressen er Bøhlerveien 6, 1405 Langhus. Parkering er ved skolen og en går så 100-150 meter gjennom skolegården og opp til Speiderhuset.
For å slippe vask av gulv etter oss, må samtlige besøkende ta av seg utesko i inngangspartiet. Det anbefales å ta med tøfler så det ikke blir gulvkaldt.

NYTT ÆRESMEDLEM I KLUBBEN
Etter at årsmøtedelen var avsluttet 2. februar, hadde styret en overraskelse på lur. Tore Jemtegaard ble kalt frem og ble så utnevnt som nytt æresmedlem i Vingtor. Og som et tegn på dette, overleverte Jens Kristian et diplom og blomster til Tore. Begrunnelsen for utnevnelsen var lang innsats for klubben og medlem av styret og sekretær siden 1993.

Del dette:

Vingtor chat

Kameralinsen må pusses, første mann som rekker opp.

Er det noen i klubben som har 3D printer og er villig til å printe en ny nese-seksjon for meg? 3D LAB Spitfire mk 14? , vingespenn på 98cm

Hei Jarle!
Alle disse datoene du nevner er åpne for fly med forbrenningsmotor. Men det er riktig at slike motorer må støymåles og grensen normalt er 81 dbA på 10 meter. Det benyttes et spesielt måleskjema. Støygrensen er litt høyere på tirsdager.

Hei Fred Storebø! Flott at du ønsker å melde deg inn i klubben vår. Vi trenger flere aktive medlemmer.
Det er dessverre lite aktivitet med helikopter på plassen vår, og faktisk har vi en linje i reglementet som sier at flyplassen kun er forbeholdt modellfly (Fixed-wing). Men om du ønsker å bli bedre til å fly vanlige modellfly har vi instruktører som stiller opp og hjelper deg i gang. Håper vi sees.

Hei. tolker jeg det rett, hvis flyging med forbrenningsmotor kan gjøres 28/12 og 30/12, men ikke den 26/12 ( kun turbinfly ) ? Må vel også uansett ha en støymåling før flyging ? Mvh Jarle

Post Form (#2)
Maks 500 bokstaver/tall
magnifiercrosschevron-downmenu-circlecross-circle