Vingtor har mottatt den triste beskjeden om at en av klubbens pionerer har gått bort.

Ragnar Olsen har gått bort

nyheter
Av: Tore Jemtegaard
Publisert: 25. januar 2024
Kl: 08.41

Ragnar Olsen har gått bort.

Ragnar kom inn i klubbmiljøet i Vingtor ca 1962 og var en av grunnleggerne av den «moderne» Vingtor RC Club. For dette arbeidet ble han utnevnt som æresmedlem 3. mars 2009.
Ragnar forteller selv fra 60' årene:
«Den gang var det Galloping Ghost som gjaldt og alt ble bygget selv. Vi hadde flere steder å fly, bl.a. under Kolsås-toppen, på Vøyenenga i Bærum, isen på fjorden, Semsvannet og Bogstadvannet.
Rundt 1964 var det flere som gikk til anskaffelse av proporsjonal utstyr, dyre greier på den tiden. Det ble nye fly og større motorer, mer avanserte øvelser å mestre og en gjeng reiste rundt til forskjellige steder og drev med oppvisnings flyging. Tore, Poju og Jan var ivrige på det. Et høydepunkt var et PR stevne klubben gjorde for SAS på Tromsø lufthavn i 1966.
På dette tidspunkt var Vingtor en realitet. Jeg var på stiftelsesmøtet og husker det var en del diskusjon om navnet og jeg vil tro det var vinteren 1965-66. Jeg kan ikke huske hvem som ble valgt til formann. Årene frem til 1970 ble det flyging både her og der, Torp, Kjeller, Fornebu!, Jarlsberg og Ski.»

Del dette:

Vingtor chat

Kameralinsen må pusses, første mann som rekker opp.

Er det noen i klubben som har 3D printer og er villig til å printe en ny nese-seksjon for meg? 3D LAB Spitfire mk 14? , vingespenn på 98cm

Hei Jarle!
Alle disse datoene du nevner er åpne for fly med forbrenningsmotor. Men det er riktig at slike motorer må støymåles og grensen normalt er 81 dbA på 10 meter. Det benyttes et spesielt måleskjema. Støygrensen er litt høyere på tirsdager.

Hei Fred Storebø! Flott at du ønsker å melde deg inn i klubben vår. Vi trenger flere aktive medlemmer.
Det er dessverre lite aktivitet med helikopter på plassen vår, og faktisk har vi en linje i reglementet som sier at flyplassen kun er forbeholdt modellfly (Fixed-wing). Men om du ønsker å bli bedre til å fly vanlige modellfly har vi instruktører som stiller opp og hjelper deg i gang. Håper vi sees.

Hei. tolker jeg det rett, hvis flyging med forbrenningsmotor kan gjøres 28/12 og 30/12, men ikke den 26/12 ( kun turbinfly ) ? Må vel også uansett ha en støymåling før flyging ? Mvh Jarle

Post Form (#2)
Maks 500 bokstaver/tall
magnifiercrosschevron-downmenu-circlecross-circle