Referat fra klubbmøte 1/4-2014

Nyheter
Av: Vingtor RC Club
Publisert: 7. april 2014
Kl: 09.21

Det var lagt opp til et interessant og viktig program på forrige klubbmøte. Styret synes det er leit at ikke flere av klubbens medlemmer slutter opp om klubbmøtene. Roy åpnet med å vise en video tatt opp på NM Skala på Elverum for noen år siden. Videoen viste et intervju med nå avdøde Scott Føien som fortalte kort om sitt liv som modellflyger. Et interessant historisk gjensyn.
Etter dette informerte Roy om nyheter fra styret. Kort dreide det seg om ny lås på klubbhus og brakke, nytt medlem, stipend mulighet for ungdom samt gjenstående arbeider på flyplassen. Det vi må prioritere mellom er innredning av klubbhus, vaske og beise terrasse, vedlikehold av gresstripe, reparasjon av sikkerhetsnett, montere markise og generell rydding og kast. Vær klar for å delta på dugnad. Innkalling følger på disse sider!

Roy minnet også om at det skal være konfirmasjon på en av gårdene lørdag den 31. mai og at vi holder oss borte fra plassen denne dagen eller hvert fall avslutter all aktivitet kl. 14:00.
Så tok Roy opp et alvorlig tema. Klubben mottok tidligere i våres et innspill fra grunneierne om det som oppfattes som økt motorstøy fra flyplassen vår. En grunneier ønsket generelt å redusere åpningstidene for flyplassen til kl. 16.00. Styret tok saken meget alvorlig og har besluttet flere tiltak som alle er nedsatt i ny utgave av flyplassreglementet vårt.
I det nye regelverket er det beskrevet en endring i åpningstiden på lørdager, og innskjerping/henstilling til medlemmene om å ta støy fra flyene alvorlig.

All bruk av fly med forbrenningsmotor og støyende jet/fan motorer skal opphøre lørdager kl. 16:00. Bruk av støysvake elektrofly tillates inntil kl. 19:00.

Husk at vi alle har et kollektivt ansvar for å påse at reglene blir fulgt og dermed får beholde vår kjære flyplass. Les all informasjon her (140403_Informasjon_fra_styret.pdf) --- (FlyplassreglerVingtor2014.pdf).

Etter denne viktige informasjonen tok vi en pause med kaffe og noen småkaker. Loddboka gikk rundt. Loddtrekning på ute-møte i juni.

Så holdt Tore Jemtegaard og Jens Kristian Lindland hver sine innlegg med tema F3A og kunstflyging. Tore gikk igjennom det nye Nordic-programmet samt det gjeldende Sport-programmet. Jens Kristian viste frem og fortalte om sitt nyeste fly en Impact fra Composite-ARF. Dette er et ideelt fly for å fly akrobatikk og Jens Kristian mangler kun å sette inn servoer og batteri for å gjøre flyet ferdig til testflukt. Spennende!

Del dette:

Vingtor chat

Trist å høre at Tore har gått bort.

Det var en trist melding å få om Tore Tandberg. Han var den som fikk jaget meg et trinn videre fra å holde på med mine kjedelige og skjelden helt feilfrie landingsrunder til å prøve loop og roll. Et hjertelig, optimistisk og tvers igjennom hyggelig klubbmeneske.
Hvil i fred.

Veldig trist melding, han vil bli savnet av alle!

Takk for fin hilsen fra Østløkka International 🙂

Hei igjen.
En liten koronaraport fra Kroer.
Var i går morges oppe på Østløkka International på gården og prøvde min Art Hpbby Alpha EV 1 m motorglider. Etter 7 flighter er flyet fortsatt flydyktig og pilote er ved godt mot. Som Tor J sa til meg:det er krevend og nervøst. Jeg var helt alene.
Østløkka International er nå brukbar til forpakteren setter harva i jorda.
God isolasjon alle pilotvenner.

Maks 500 bokstaver/tall
magnifiercrosschevron-downmenu-circlecross-circle