Referat fra klubbmøte 1/4-2014

Nyheter
Av: Vingtor RC Club
Publisert: 7. april 2014
Kl: 09.21

Det var lagt opp til et interessant og viktig program på forrige klubbmøte. Styret synes det er leit at ikke flere av klubbens medlemmer slutter opp om klubbmøtene. Roy åpnet med å vise en video tatt opp på NM Skala på Elverum for noen år siden. Videoen viste et intervju med nå avdøde Scott Føien som fortalte kort om sitt liv som modellflyger. Et interessant historisk gjensyn.
Etter dette informerte Roy om nyheter fra styret. Kort dreide det seg om ny lås på klubbhus og brakke, nytt medlem, stipend mulighet for ungdom samt gjenstående arbeider på flyplassen. Det vi må prioritere mellom er innredning av klubbhus, vaske og beise terrasse, vedlikehold av gresstripe, reparasjon av sikkerhetsnett, montere markise og generell rydding og kast. Vær klar for å delta på dugnad. Innkalling følger på disse sider!

Roy minnet også om at det skal være konfirmasjon på en av gårdene lørdag den 31. mai og at vi holder oss borte fra plassen denne dagen eller hvert fall avslutter all aktivitet kl. 14:00.
Så tok Roy opp et alvorlig tema. Klubben mottok tidligere i våres et innspill fra grunneierne om det som oppfattes som økt motorstøy fra flyplassen vår. En grunneier ønsket generelt å redusere åpningstidene for flyplassen til kl. 16.00. Styret tok saken meget alvorlig og har besluttet flere tiltak som alle er nedsatt i ny utgave av flyplassreglementet vårt.
I det nye regelverket er det beskrevet en endring i åpningstiden på lørdager, og innskjerping/henstilling til medlemmene om å ta støy fra flyene alvorlig.

All bruk av fly med forbrenningsmotor og støyende jet/fan motorer skal opphøre lørdager kl. 16:00. Bruk av støysvake elektrofly tillates inntil kl. 19:00.

Husk at vi alle har et kollektivt ansvar for å påse at reglene blir fulgt og dermed får beholde vår kjære flyplass. Les all informasjon her (140403_Informasjon_fra_styret.pdf) --- (FlyplassreglerVingtor2014.pdf).

Etter denne viktige informasjonen tok vi en pause med kaffe og noen småkaker. Loddboka gikk rundt. Loddtrekning på ute-møte i juni.

Så holdt Tore Jemtegaard og Jens Kristian Lindland hver sine innlegg med tema F3A og kunstflyging. Tore gikk igjennom det nye Nordic-programmet samt det gjeldende Sport-programmet. Jens Kristian viste frem og fortalte om sitt nyeste fly en Impact fra Composite-ARF. Dette er et ideelt fly for å fly akrobatikk og Jens Kristian mangler kun å sette inn servoer og batteri for å gjøre flyet ferdig til testflukt. Spennende!

Del dette:

Vingtor chat

Stripa er klippet, utført onsdag 4 mai.

Hel Tore
Takk for svaret. Da prøver jeg å få tatt A1/A3 snarest mulig. Regner med at påsken gir noe forsinkelse med registreringen.
Sees kanske på stripa?
God påske.

Per

Opprinnelig (og ideelt) behøvde ikke vi i Vingtor ta denne eksamen i og med vi har tatt A-beviset. Men slik saken står akkurat nå bør alle, som skal fly modeller over 250 gram, ta A1/A3 eksamen. Jeg mener du får ditt registreringsnummer umiddelbart etter at du har betalt.

Hei Tore
Jeg fikk mailen og har søkt om registrering. Har ikke fått nummeret ennå, men det tar vel noen dager.
Regner med at A-beviset gjør at jeg ikke må ta noen A1, 2 eller 3 eksamen for hobbyflyging?

Per

Hei Per! Alle medlemmer skal ha fått e-post om dette senest 11. april. All info står der 🙂

Maks 500 bokstaver/tall
magnifiercrosschevron-downmenu-circlecross-circle