Les om og ta en titt på hvordan årets Warbird-treff ble...

Slik gikk det på årets Warbird-treff

Nyheter
Av: Tore Jemtegaard
Publisert: 21. september 2021
Kl: 13.55

Lørdag 11. september avholdt Vingtor sitt årlige Warbird-treff. Været så litt grått ut på morgenen men heldigvis ble det gode flyforhold langt utover dagen. Og derfor var det kjempe hyggelig at 16 ivrige modellflygere møtte opp med omtrent like mange modeller. Korona sporingsliste med navn og telefon ble ført. Pølser og brussalg tilgjengelig.

Men hva er egentlig et Warbird-treff? Vingtor strekker begrepet langt og legger stor vekt på «treff» begrepet. Derfor kunne man se flytyper som klart ikke kan sies å være et kampfly fra krigens dager. I tillegg til superfine modeller av amerikanske jagere fra andre verdenskrig, kunne vi også se seilfly og fly uten forbilde i det hele tatt. Ikke noe problem!

Vi lar bildene, tatt av vår superfotograf Jens Kristian Lindland, tale for seg. Fin fly-lørdag takket være stevneleder og primus-motor Kåre Teppen.

Stevneleder Kåre Teppen gjorde en god jobb med tilrettelegging for dette treffet.
Kjell Aanvik takser ut sin Turbo Beaver. Kjell hadde også med en Focke-Wulf Fw 190A denne dagen (E.Flite/elektro.)
Sigurd Abrahamsen's nydelige P-47 Thunderbolt/Razerback med bensin motor.
Her blir Tom foreviget under en low-pass av dagens fotograf Jens Kristian Lindland.
Tom Rismyr sin P-47 Thunderbolt med ENYA 120 glow motor tar seg veldig godt ut i luften.
Ikke bare skala modeller på Vingtors Warbird-treff. Eller er det en F5 vi ser i front her?
Her er en stilstudie av Øyvind Olsen's Hawker Sea Fury. Modellen har en flersylindret bensin motor som gir naturtro lyd.
Øyvind Olsen (Fredrikstad MFK) fikk da også med seg pokalen for beste oppvisning og mest imponerende fly. En verdig vinner av treffet.
Samlebilde. En fin gjeng på en fin dag.
Del dette:

Vingtor chat

Melding fra Fabelaktiv:
Vi setter reportasjen fra Vingtor på sending allerede førstkommende tirsdag 22. november. Den blir vist i løpet av tekningsprogrammet «Extra» på NRK 2. Vanligvis sendes dette kl. 18.45, men jeg tror det er flyttet litt senere til 19.30 pga Fotball-VM, så sjekk for sikkerhetsskyld programoversikten. Ser ut til å bli en hyggelig og artig reportasje😊
God helg! fabelaktiv

Hei Vingtor medlemmer!
Et kamera team fra Fabelaktiv kommer til Vingtor plassen i morgen kl 11 lørdag den 12. Værmeldingen ser veldig bra ut. Det blir spennende hva de får til sammen med oss. Vi sees!
Tore

Hei.
Flystripa fikk sin siste gressklipp for i år.

Var innom flyplassen i dag.
Hengelåsen på klubbhuset var smekket igjin. Den kunne imidlertd bare dras opp, og døra åpnes. Det er viktig å vri nummerskivene ut av kodeposisjon, ellers er låsen åpen.
Husk dette når brakka forlates.
Håper ellers på bedre flyvær.
Ha en god helg

Navnet hans er Tore Jemtegaard. Trykker du på fanen for klubbstyret og sekretær/webmaster så finner du telefonnummeret hans 🙂

Maks 500 bokstaver/tall
magnifiercrosschevron-downmenu-circlecross-circle