Les om og ta en titt på hvordan årets Warbird-treff ble...

Slik gikk det på årets Warbird-treff

nyheter
Av: Tore Jemtegaard
Publisert: 21. september 2021
Kl: 13.55

Lørdag 11. september avholdt Vingtor sitt årlige Warbird-treff. Været så litt grått ut på morgenen men heldigvis ble det gode flyforhold langt utover dagen. Og derfor var det kjempe hyggelig at 16 ivrige modellflygere møtte opp med omtrent like mange modeller. Korona sporingsliste med navn og telefon ble ført. Pølser og brussalg tilgjengelig.

Men hva er egentlig et Warbird-treff? Vingtor strekker begrepet langt og legger stor vekt på «treff» begrepet. Derfor kunne man se flytyper som klart ikke kan sies å være et kampfly fra krigens dager. I tillegg til superfine modeller av amerikanske jagere fra andre verdenskrig, kunne vi også se seilfly og fly uten forbilde i det hele tatt. Ikke noe problem!

Vi lar bildene, tatt av vår superfotograf Jens Kristian Lindland, tale for seg. Fin fly-lørdag takket være stevneleder og primus-motor Kåre Teppen.

Stevneleder Kåre Teppen gjorde en god jobb med tilrettelegging for dette treffet.
Kjell Aanvik takser ut sin Turbo Beaver. Kjell hadde også med en Focke-Wulf Fw 190A denne dagen (E.Flite/elektro.)
Sigurd Abrahamsen's nydelige P-47 Thunderbolt/Razerback med bensin motor.
Her blir Tom foreviget under en low-pass av dagens fotograf Jens Kristian Lindland.
Tom Rismyr sin P-47 Thunderbolt med ENYA 120 glow motor tar seg veldig godt ut i luften.
Ikke bare skala modeller på Vingtors Warbird-treff. Eller er det en F5 vi ser i front her?
Her er en stilstudie av Øyvind Olsen's Hawker Sea Fury. Modellen har en flersylindret bensin motor som gir naturtro lyd.
Øyvind Olsen (Fredrikstad MFK) fikk da også med seg pokalen for beste oppvisning og mest imponerende fly. En verdig vinner av treffet.
Samlebilde. En fin gjeng på en fin dag.
Del dette:

Vingtor chat

Hei Jarle!
Alle disse datoene du nevner er åpne for fly med forbrenningsmotor. Men det er riktig at slike motorer må støymåles og grensen normalt er 81 dbA på 10 meter. Det benyttes et spesielt måleskjema. Støygrensen er litt høyere på tirsdager.

Hei Fred Storebø! Flott at du ønsker å melde deg inn i klubben vår. Vi trenger flere aktive medlemmer.
Det er dessverre lite aktivitet med helikopter på plassen vår, og faktisk har vi en linje i reglementet som sier at flyplassen kun er forbeholdt modellfly (Fixed-wing). Men om du ønsker å bli bedre til å fly vanlige modellfly har vi instruktører som stiller opp og hjelper deg i gang. Håper vi sees.

Hei. tolker jeg det rett, hvis flyging med forbrenningsmotor kan gjøres 28/12 og 30/12, men ikke den 26/12 ( kun turbinfly ) ? Må vel også uansett ha en støymåling før flyging ? Mvh Jarle

Hei, vurderer å melde meg inn i klubben.
Fløyet lite, men nettopp kjøpt helikopter.
Er det flere i klubben som har det?
Uerfaren med helikopter, mulighet for hjelp?

Skoleflyet er reparert og prøvefløyet. Alt Ok. Per Sigvard har gjort en kjempeflott jobb med å sette det i stand.
Nå sliter vi litt med å få våre to Graupner sendere, trener/elev, til å snakke sammen via radiolink. Det er alltid noe som må fikses...

Post Form (#2)
Maks 500 bokstaver/tall
magnifiercrosschevron-downmenu-circlecross-circle