Odd Gunnar Morfjord med sin flotte old-timer to-dekker. Odd flyr sine skalamodeller alltid meget naturtro.

Velkommen til klubbmøte 14. sept.

mote
Av: Tore Jemtegaard
Publisert: 9. september 2021
Kl: 13.40

VINGFORMASJON
Medlemsavis for Vingtor RC Club
Nr. 5 / 2021

Velkommen til første ordinære (nesten) klubbmøte på lenge Tirsdag 14. september ute på flyplassen fra kl. 1700. Klubben ønsker forsiktig å dra i gang møteaktivitet igjen. Klubbmøter bidrar til å holde klubben samlet og gjør så vi kjenner hverandre. Nyttige tips og erfaringer deles. Fellesskap er viktig.
Høstens første møte blir ute på flyplassen. Regn med folk der fra kl. 17:00.

Les Vingformasjon nr 5/2021 her

Program for klubb-møte:

 1. FRI FLYGING
  • Trenger du hjelp, får du det.
  • Oppflyging til A-bevis
  • Støymåling
 2. KL. 19:00: LEDEREN HAR ORDET
  • Korona situasjonen
  • Høstens dugnad
  • Seksjon og Luftsportsting 2021
  • Diverse
 3. VI FÅR EN KORT BRIFING OM KLIPPERNE
  • Kåre tar oss med på en gjennomgang på start og bruk av våre to supre gressklippere.
  • Hva er viktig å huske på ved start?
  • Hvordan skal innstillingene være?
  • Osv.

Vel møtt lørdag 14. september fra kl. 1700

STYREMØTE 31. AUGUST
Styret i klubben var samlet til møte tirsdag 31. august. Det ble oppsummering av våren og sommerens drift av plassen og klubben generelt.
Fremdeles korona-restriksjoner gjør at det ikke er bestilt møtelokaler for vinteren enda. Styret avventer situasjonen.
Vårens dugnad med vask og maling av klubbhuset gikk veldig bra. Klubbens medlemmer stiller opp! Men fremdeles står det igjen oppgaver som er ønskelig å gjøre som oppgradering av sikkerhets-nett, forbedre feste av solpaneler, grunning og maling av bjelker på mellom-taket for å nevne noe.

IKKE GLEM WARBIRD-TREFFET TIL LØRDAG 11/9
Førstkommende lørdag avholder klubben sitt etterhvert årlige Warbird-treff. Alt som smaker av tema skalamodeller er velkomne (Begrepet skala kan strekkes langt). Vi håper på en fin flydag med enkel servering og premiering.

VINGTOR OG TØNSBERG MFK's RETRO-TREFF
Lørdag den 18 september arrangeres det et retr-treff for gamle «pattern» modeller på Jarlsberg. Pattern modeller er typiske F3A modeller fra 70 og 80 tallet som f.eks. Curare og Atlas. Hylende motorer på full gass hører med. Midt i treffet blir det flyging etter et program hvor fly-manøvrene blir bedømt. Enkel premiering.

Del dette:

Vingtor chat

Kameralinsen må pusses, første mann som rekker opp.

Er det noen i klubben som har 3D printer og er villig til å printe en ny nese-seksjon for meg? 3D LAB Spitfire mk 14? , vingespenn på 98cm

Hei Jarle!
Alle disse datoene du nevner er åpne for fly med forbrenningsmotor. Men det er riktig at slike motorer må støymåles og grensen normalt er 81 dbA på 10 meter. Det benyttes et spesielt måleskjema. Støygrensen er litt høyere på tirsdager.

Hei Fred Storebø! Flott at du ønsker å melde deg inn i klubben vår. Vi trenger flere aktive medlemmer.
Det er dessverre lite aktivitet med helikopter på plassen vår, og faktisk har vi en linje i reglementet som sier at flyplassen kun er forbeholdt modellfly (Fixed-wing). Men om du ønsker å bli bedre til å fly vanlige modellfly har vi instruktører som stiller opp og hjelper deg i gang. Håper vi sees.

Hei. tolker jeg det rett, hvis flyging med forbrenningsmotor kan gjøres 28/12 og 30/12, men ikke den 26/12 ( kun turbinfly ) ? Må vel også uansett ha en støymåling før flyging ? Mvh Jarle

Post Form (#2)
Maks 500 bokstaver/tall
magnifiercrosschevron-downmenu-circlecross-circle