Radiotips og butikkbesøk på kveldens møte

Velkommen til klubbmøte tirsdag 5. april

mote
Av: Vingtor RC Club
Publisert: 29. mars 2016
Kl: 18.23

Velkommen til klubbmøte tirsdag 5. april.
Det innkalles til nytt medlemsmøte i Vingtor. Samhold i klubben er viktig! Snøen er endelig borte fra flystripa, men det er fremdeles ganske så fuktig der ute. Småstein og kvist fra gressforbedringsprosjektet i fjor er raket bort i flere omganger nå, så det begynner å bli bra. Men helt bra blir det nok ikke før gresset spirer og binder sandmassene og jorden sammen. Mer om dette på tirsdagens møte som holdes i lokalene til Nordre Skøyen Hovedgård fra kl. 19:00.

Last ned Vingformasjon nr 3/2016 som PDF-fil her

Program for møtet:
1. Informasjon fra styret
- Nytt fra styret og NLF
- Status flyplassen/Vår-dugnad
- Gjør deg klar til å ta A-beviset
- Diverse – Hvordan var det på Fagernes i år?
2. BLI KJENT MED RADIOENS FAILSAFE
- Alle våre nyere radioer er utstyrt med et sikkerhetssystem fabrikantene kaller «Failsafe». Men hva er det og hvordan er det tenkt å fungere?
- Tore Jemtegaard har lang erfaring med modellflyging og har jobbet i flere år som reparatør av fjernstyringsradioer. Han vil ta oss igjennom oppsettet for Failsafe for et par aktuelle radiomerker. Fint å få orden på dette før flysesongen starter.
3. KAFFE, KAKER, MODELLFLYPRAT
- Klubben stiller med kaffe og noe å bite i.
4. PRESENTASJON AV FIRMAET TIGER HOBBY
- Tiger Hobby er en spesialforretning for RC og annen teknisk hobby. Firmaet fører både bil, fly/helikopter og båt. I tillegg driver de et verksted for reparasjon og service.
- På tirsdag kommer Tiger Hobby på besøk til Vingtor for å presentere seg selv og vise frem litt av sitt store varesortiment.

Vel møtt tirsdag 5. april.

HUSK DUGNADEN 16. APRIL UTE PÅ FLYPLASSEN
Sett av lørdag 16. april til vår-dugnad. Mer informasjon kommer i egen utsendelse.

RESTLAGER AV VINGTORJAKKER OG SKJORTER
Priser:
Jakke: Kr. 750,-
T-skjorte: Kr. 150,-
Sitteunderlag: Kr. 100,-
Full pakke: Kr. 1000,-

RAPPORTSKJEMA FOR UHELL MED MODELLFLY
Modellflyseksjonen minner oss om viktigheten av å ha kontroll på alle uønskede hendelser og ber alle modellflygere rapportere når ulykker skjer. Rapportering skjer ved å fylle ut et enkelt skjema på NLF sin hjemmeside.
Hva er så uønskede hendelser? NLF definerer det slik:
Næruhell uten skade: Hendelse som ikke har medført skade på pilot, 3. part eller 3. parts eiendom, men skade var nær ved å skje.
Eksempel: Uvettig flyging over depot, tap av kontroll eller krasj i nærheten av publikum eller befolket område.
Uhell med skade: Skade på pilot, utstyr eller 3. part. Kun ubetydelig personskade uten behov for legebehandling eller førstehjelp.
Eksempel: Kutt i finger av propell, kollisjon mellom modell og bygning eller parkert bil.
Ulykke med personskade: Legemsskade på pilot eller 3. part med behov for legebehandling eller førstehjelp, eller arbeidsufør i minst én dag
Eksempel: Kuttskade, dødsfall, brannskade m.m.
Alle hendelser iht. ovenstående definisjon skal rapporteres. Rapportene vil bli brukt som eksempler i flytryggingsarbeidet. Mottaker av rapportene er Sikkerhetsutvalget (SU), Styreleder og fagsjef.

FIN OPPSLUTNING OM F3P NM I RAKKESTAD
15 piloter stilte til start på årets NM i innendørs akrobatikk. Dessverre ingen flygere fra Vingtor i år. Men to dommere stilte klubben med. Neste år - da!

nmf3p2016
Vingtormedlemmene Espen Kvien og Tore Jemtegaard satt begge som dommere under årets NM klasse F3P
Del dette:

Vingtor chat

Kameralinsen må pusses, første mann som rekker opp.

Er det noen i klubben som har 3D printer og er villig til å printe en ny nese-seksjon for meg? 3D LAB Spitfire mk 14? , vingespenn på 98cm

Hei Jarle!
Alle disse datoene du nevner er åpne for fly med forbrenningsmotor. Men det er riktig at slike motorer må støymåles og grensen normalt er 81 dbA på 10 meter. Det benyttes et spesielt måleskjema. Støygrensen er litt høyere på tirsdager.

Hei Fred Storebø! Flott at du ønsker å melde deg inn i klubben vår. Vi trenger flere aktive medlemmer.
Det er dessverre lite aktivitet med helikopter på plassen vår, og faktisk har vi en linje i reglementet som sier at flyplassen kun er forbeholdt modellfly (Fixed-wing). Men om du ønsker å bli bedre til å fly vanlige modellfly har vi instruktører som stiller opp og hjelper deg i gang. Håper vi sees.

Hei. tolker jeg det rett, hvis flyging med forbrenningsmotor kan gjøres 28/12 og 30/12, men ikke den 26/12 ( kun turbinfly ) ? Må vel også uansett ha en støymåling før flyging ? Mvh Jarle

Post Form (#2)
Maks 500 bokstaver/tall
magnifiercrosschevron-downmenu-circlecross-circle