Velkommen til klubbmøte tirsdag 6. mai

Nyheter
Av: Vingtor RC Club
Publisert: 2. mai 2014
Kl: 08.04

Det har vært helt fantastiske forhold på flyplassen en god periode nå. Solen skinner og gresset er tørket helt opp, ja det har til og med begynt å vokse. Vår flyplass sjef Kay Krogstadmo har allerede hatt klipperen ute og klippet ”nordre” ende. Lørdag 26. april virket som rene vårslippet av Vingtor flygere. Langbord ble satt sammen og flyene stod tett og fortsatte på andre siden av klubbhuset. Vi tar vårens siste inne-møte nå kommende tirsdag på Nordre Skøyen Hovedgård fra kl. 1900.

Program for møtet:
1. INFORMASJON FRA STYRET
- Nytt fra styret / post
- Bli med på dugnad 15. mai
2. TEMA F4C OG F4H (SKALA MODELLER)
- Modellflyging har mange tre-tegn forkortelser. På forrige møte var temaet F3A som er betegnelse på akrobatikk klassene. Men hva ligger bak F4C og F4H?
- På dette møte har vi vært så heldige å få Ingolf Steffensen til å komme og fortelle oss om skala modeller, hva som er viktig å huske på under bygging, flyging og litt rundt dette med dokumentasjon. Ingolf tar med seg en typisk ”F4-” modell.
- Årets verdensmesterskap i Skala foregår i Marmande, Frankrike i tiden 19 til 26 juli.
3. KAFFE, KAKER OG LODDSALG
- Loddboka vil vandre rundt og nå er det kun to muligheter igjen til å sikre seg det store vinnerloddet. Trekning blir på klubbens ute-møte i juni. Kaffe og kake hører med på klubbkvelden.

Vel møtt 6. mai

VINGTORS MODELLMØNSTRING
Vingtors modellmønstring 2014 vil avholdes som en del av ute-møte 3. juni. Modellmønstringen er en tradisjonell begivenhet klubben har hatt gående i flere 10-år. Det eksisterer en flott og stor pokal som vinneren får beholde frem til neste mønstring.
Modellen behøver slett ikke være helt ferdig for å delta. Et lett bestikkelig dommerpanel vil gå rundt med notatblokk og notere seg punkter etter følgende kriterier: Originalitet, Teknikk og Finish.

NYE STOLER I GAVE TIL KLUBBEN
Roy Johansen har skaffet 11 grønne plaststoler i bra stand til bruk ute på Kråkstad. Nå kan vi kaste noen av de ødelagte og dårlige. Greit å ha på stevner osv. da det ofte blir mangel på sitteplasser.

KLUBBEN HAR NY BANKFORBINDELSE
Klubben har nå byttet bankforbindelse til DNB, og klubbens midler er overført i sin helhet til den nye banken. Skifte av bankforbindelse er tidligere meddelt på årsmøtet som en pågående prosess, og som nå er sluttført.

BLI MED PÅ STEVNE 3. OG 10. MAI
Først er det Acrotrening 3. og 4. mai på Kråkstad. Det er jo gjerne akrobatikk flygere som stiller opp disse dagene. Spesielt i år vil være at en del av lørdagen brukes til praktisk trening av potensielle dommere i klassene Sport, Nordic og FAI. Kunne du tenke deg å bli dommer for kunstflyging er dette dagen å møte opp på. I så fall bør du ta med deg skriveunderlag, penn/blyant.

Lørdag den 10. mai er det mulig å prøve ut det en har lært helgen føre. Da arrangerer Vingtor en uhøytidelig landing-konkurranse pluss at vi flyr det enkleste acroprogrammet Sport (eventuelt Vingtreff om det heller er stemning for det).
Vi lar de to konkurransene gå i et: Når en pilot har fløyet gjennom acro-delen, er det inn for landing og denne blir så bedømt fra 4 meter og ned. Dommere vil være Espen Kvien og Ørjan Rapp. Landingsstreker blir merket opp. Før første strek er null poeng men lander du rett etter får du 10. Men husk at landingskvaliteten teller også!
Vi fyrer opp grillen og kanskje vaffeljernet. Premiering. Bli med da vel!

Vingformasjon (4/2014): Se vingformasjon 4/2014

Del dette:

Vingtor chat

Hei alle Vingtorer.
Godt nytt flyår til dere alle.
Ser frem til mange treff på stripa i 2023. Sivert har også etterlyst flere flytimer. Han blir nokk med så snart det byr seg muligheter. Sees på nyåret.
Per

Thank you for your advice. Lucky us we did not have problems with Geese so far but will keep your advice in mind if it occur in the future. Nice to have model flying friends from around the globe visiting our web site.

As you have a grass field, we found spraying the field with cheap grapefruit juice - keeps the Canadian Geese away (at least until it rains) for a contest day. Apparently, the geese don't like the taste and they stay away for a few days.

We had a similar problem at our gated flying field, the members were routinely pushing the dial wheels up - which made it somewhat easier for a non-member to gain access. So, we all agreed to set the dials to 0-0-0-0 when the lock was locked or just opened with the code. Our field is 150 feet (approx. 50 M) away and when leaving the lock (to fly, of course), the open lock is set to 0-0-0-0, so this year's code is unknown to any passerby and stays that way. We've had difficulties with BMX and RV

Melding fra Fabelaktiv:
Vi setter reportasjen fra Vingtor på sending allerede førstkommende tirsdag 22. november. Den blir vist i løpet av tekningsprogrammet «Extra» på NRK 2. Vanligvis sendes dette kl. 18.45, men jeg tror det er flyttet litt senere til 19.30 pga Fotball-VM, så sjekk for sikkerhetsskyld programoversikten. Ser ut til å bli en hyggelig og artig reportasje😊
God helg! fabelaktiv

Maks 500 bokstaver/tall
magnifiercrosschevron-downmenu-circlecross-circle