VINGFORMASJON er klubbens egen klubbavis og her er nytt nummer med nyheter fra sommeren.

VINGFORMASJON nr. 5 høsten 2022

Nyheter
Av: Tore Jemtegaard
Publisert: 1. oktober 2022
Kl: 12.02

VINGFORMASJON
Medlemsavis for Vingtor RC Club
Nr. 5 / 2022

Hallo igjen og god høst! Her kommer en ny utgave av Vingformasjon, Vingtor klubbens egen klubb avis. Det har foregått en god del flyging på plassen i sommer, men vi har savnet de skikkelige vindstille og varme dagene med mange folk samlet på plattingen. Flyplassen er holdt fint vedlike og fremstår i dag super bra, så fremdeles kan det komme gode fly-dager videre utover høsten. Styret kutter ned på antall innendørs klubbmøter så første møte blir onsdag 2. november. Om ikke vi sees på flyplassen, så sees vi i hvert fall da.

Les Vingformasjon nr 5/2022 som PDF fil her

HØST TREFFET 10. SEPTEMBER
Mer enn 15 piloter og enda flere fly gjestet Vingtors flyplass denne dagen. Det ble en fin blanding av «War birds», «Old timers» og en rekke andre «vanlige» modellfly. Koselig med besøk fra ander flyklubber. Tom sørget for gourmetmat fra kiosken.
Best in show pokalen ble tildelt Per Sørhaug for mye og flott flyging med sin Stinson Reliant. «God motorlyd, fin presentasjon av flyet i luften og hyppige avganger» var juryens begrunnelse.🏆

INNKJØP AV NY GRILL OG NYE STOLER
Vår gamle og trofaste grill gjennom mange år fremstod i våres som ganske sliten og rusten. Det samme gjaldt flere av stolene vi pleier å bære ut på gresset. Styret innså at nytt materiell behøvdes og ga Tom og Per oppgave om å handle nytt. En flott moderne grill står nå i klubbhuset og fire nye stoler står sammenslått opptil veggen. Bra jobbet gutter!

STYREMØTE 18/8
Styret hadde et styremøte ute på flyplassen 18. august. Klubbmøter ble diskutert og det ble enighet om kun å holde fire klubbmøter innendørs kommende vinter. To før og to etter nyttår. Følgende dato gjelder: 2. nov, 7. des (julemøte), 8. feb (årsmøte) og 12. april. Lokaler er bestilt på Speiderhytta.

VELLYKKET TORE PAULSEN MINNESTEVNE
Lørdag 24. september arrangerte Vingtor i samarbeid med TMFK Tore Paulsen Minnestevne på Jarlsberg flyplass. Dette var det åttende stevnet på rad og har stadig god oppslutning, i år deltok hele 15 piloter. Opplegget er greit, fri flyging frem til kl 12:00 og så to omganger med bedømt flyging. Flyprogrammet er enkelt og er i en stil med det som ble fløyet på 70' og 80' tallet med den tids fly og motorer. Kjempetakk til Espen Kvien og Kjell Straumland som alltid stiller opp som dommere.

SUKSESS FOR VINGTOR-CUP
Også årets Vingor-cup gikk veldig bra. Det ble holdt 7. og 8. mai og trakk hele 21 deltakere. Plassen kryr folk og fly og alle kunne kose seg i solen og rolige vindforhold. Stevnet gir et godt overskudd i klubbkassen 💲

PLATTINGEN BEHANDLET
Behandling av plattingen utenfor klubbhuset har stått på oppgavelisten en lang stund. Forholdsvis stor jobb med vask og påføring av olje. Men samtidig egner ikke jobben seg for en stor dugnad, jobben må tas over litt tid. Tom handlet tidlig inn olje og pensler, Tore vasket så godt som mulig med regnvann og tilslutt tro Kåre til og penslet oljen utover gulvet. Flyplassens utseende steg et par hakk. Tusen takk Tom og Kåre!

NOM F3A 2023
Hva betyr NOM F3A? Jo det er forkortelse for Nordisk mesterskap i kunstflyging, et arrangement Vingtor har tatt på seg i 2023. En arrangementskomite er nedsatt og har allerede hatt møte. Stevnet planlegges å gå av stabelen i første del av juli. Kan du være med å hjelpe til ville det være fint. Vi må ta godt i mot våre nordiske gjester.

Del dette:

Vingtor chat

Melding fra Fabelaktiv:
Vi setter reportasjen fra Vingtor på sending allerede førstkommende tirsdag 22. november. Den blir vist i løpet av tekningsprogrammet «Extra» på NRK 2. Vanligvis sendes dette kl. 18.45, men jeg tror det er flyttet litt senere til 19.30 pga Fotball-VM, så sjekk for sikkerhetsskyld programoversikten. Ser ut til å bli en hyggelig og artig reportasje😊
God helg! fabelaktiv

Hei Vingtor medlemmer!
Et kamera team fra Fabelaktiv kommer til Vingtor plassen i morgen kl 11 lørdag den 12. Værmeldingen ser veldig bra ut. Det blir spennende hva de får til sammen med oss. Vi sees!
Tore

Hei.
Flystripa fikk sin siste gressklipp for i år.

Var innom flyplassen i dag.
Hengelåsen på klubbhuset var smekket igjin. Den kunne imidlertd bare dras opp, og døra åpnes. Det er viktig å vri nummerskivene ut av kodeposisjon, ellers er låsen åpen.
Husk dette når brakka forlates.
Håper ellers på bedre flyvær.
Ha en god helg

Navnet hans er Tore Jemtegaard. Trykker du på fanen for klubbstyret og sekretær/webmaster så finner du telefonnummeret hans 🙂

Maks 500 bokstaver/tall
magnifiercrosschevron-downmenu-circlecross-circle